Kunstner og designer Kjersti Munkejord Lamb manglet ikke drømmejobbtilbud. Hun ble headhuntet til oppdrag i New York og har designet prinsesse Alexandra sin første skolesekk, men til slutt landet hun i sitt atelier i Kristiansand. Her satset hun på en liten figur med et himmelsk budskap. 

Ønsket om å følge egen drøm hadde svært lite med penger å gjøre, i følge kunstneren selv. Hun ønsket å være mer tilstede for barna og ha frihet over egen tid. Det var likevel en stor avgjørelse å si fra seg gode jobber innen tekstil og design med mulighet til å reise verden rundt, for heller å satse på en liten figur som hun ikke visste om noen vil ha. På den tiden var Kjersti alene med to gutter. Hjertet vant og barna kom først.

– Jeg ville være mer sammen med mine uten at andre hadde bestemmelsesrett over min tid. Jeg er også en introvert som person, og jeg var ekstremt sliten og “utbrent” i den situasjonen jeg stod i. Jeg mistrivdes veldig i jobben jeg hadde akkurat da. Jeg ønsket fred og ro og tid til å utfolde meg kreativt hjemme i eget atelier, og samtidig være tilstede hjemme, klar med middag når barna kom hjem. Jeg “dreit en lang i” hva jeg ville komme til å tjene. Målet var kun å klare nok til salt i grøten.

HVEM VIL HA DENNE DAMEN?

Det har blitt nok salt til grøten og vel så det. På ett år har det gått fra 0 til nesten 18.000 likes på kunstsiden til Kjersti Munkejord Lamb og hun selger 100-200 bilder i måneden. Helt uforståelig for kunstneren selv, og ikke noe hun kunne ant på forhånd, ifølge henne selv. Hun måtte bare våge.

– Jeg hadde solgt bilder jevnt og trutt, men å våge og leve av det, nei det satt langt inne, sier kunstneren fra Sørlandet.  Den lille, naive figuren ble født da Kjersti studerte motedesign i England. Hun brukte den til motetegninger, men det falt henne aldri inn at den kunne bli kunst og nå tusener.

– Nei, hvem vil ha denne damen, tenkte jeg. Men i dag er det mange som vil ha den damen. Kjersti tror det er kombinasjonen med tekst som gjør den unik, og fargene er en bonus. Tekstene formidler levd liv og Kjersti deler både tro og egne erfaringer gjennom den lille damen.

– Visjonen er å nå ut med et godt budskap, at mottakeren kjenner godhet når de ser bildene og at det gjør en forskjell i hjertet til den enkelte. Kjersti har et bredt spekter av tekster, men som oftest er det noe himmelsk i dem.

– Jeg håper bildene mine lar mennesker få kjenne denne Gudskjærligheten, for det har vært helt avgjørende i mitt liv. Kjersti har tatt livets tunge nedturer med seg inn i kunsten. Både kreften, de to skilsmissene, og dødsfall i nær familie preger budskapet til 40 åringen. Før syns hun det var tøft å snakke om, men i dag er det annerledes.

– Jeg ville jo egentlig at ingen skulle vite om alt det jeg hadde funnet på i livet mitt, men nå er jeg der at jeg vil stå for det hele, på tross av, ikke på grunn av. Jeg opplever at Jesus elsker meg likevel og går i forbønn for meg. Slike erfaringer blir det også bilder av.

– Det handler om å formidle noe verdifullt, noe fra himmelen, og Bibelens budskap er det noen som reagerer på innimellom. Men jeg vil våge å være tydelig. Det smerter noen ganger, men jeg tror jeg har fått denne gaven av Gud, og jeg tror ikke jeg hadde vært der jeg er om jeg ikke var trofast og tydelig.

Jeg ønsker å formidle til mennesker at de utgjør en forskjell her på jorda, og at det er fantastisk godt å være en kristen.

Fra det lyse og innbydende atelieret i Kristiansand satt Kjersti og malte hundrevis av bilder for hånd da det tok av på Facebook. Oppdragene strømmet inn og det ble veldig mye jobb en tid.

600.000 LIKES !

Budskapet “Ta ut av sekken din det som tynger, du trenger ikke bære alt”, rørte tydeligvis mange mennesker. 600.000 likes klarte bildet og samle inn og dermed hadde kunstneren klart og bryte gjennom lydmuren på sosiale medier. Men for å komme dit måtte trygghet og komfortsonen utfordres.

– Det å satse som jeg gjorde i januar 2015, alenemor, mye gjeld, si nei til en ny, spennende jobb og god inntekt, det var tøft. Det var ikke alle som forstod det, men kjæresten min (kommende ektemann i juni), som er coach, oppmuntret meg. Hans forsikringer om å støtte meg på alle måter, også økonomisk om det ble vanskelig, gjorde at jeg virkelig våget å satse. Nå, i 2016, er det min tur til å backe han opp! Da skal han ha permisjon fra sin jobb, og satse på sine egne drømmer. Paret er forventningsfulle og satser stort.

– Vi har leid fantastiske lokaler med galleri og kontor helt nede ved sjøen og får egen brygge, bare 100 meter fra huset mitt! Så jeg er fremdeles helt tilgjengelig for mine barn og det er veldig viktig for meg, sier hun med trykk på veldig. Jeg kjenner at jeg har tatt drømmen min et hakk videre.

Å LEVE NÅ.

image2Kjersti sin erfaring med mange vonde og smertefulle ting i livet, også i året som gikk, hvor hun mistet to av sine kjære, har hun ennå en gang blitt minnet om å leve nå!

– Jeg kan innimellom kjenne på at jeg må “skynde” meg, iallfall ikke sette drømmer på vent, sier hun. Samtidig trenger hun ro og tid alene. Hun skynder seg sakte og vil vokse sakte.

– Jeg er en type som kunne jobbet døgnet rundt, for jeg elsker det jeg holder på med, men ser at et annet tempo bærer mer frukt. For Kjersti er det mange fordeler med å drive for seg selv, og hun ramser opp det å være hjemme, styre tiden selv, være der for sønnene når de kommer fra skolen og spise frokost sammen.

– VÆRE FRI, rett og slett, sier hun med et sort smil og en kopp te i hånden. Og så kan jeg dusje når jeg vil, legger hun til og ler høyt. Det høres glamorøst og lett ut, men hun forsikrer om at det ikke er det.
– Jeg har våget og vært heldig. Men det har også kostet og jeg har kjent presset. Men press skaper nye ting, smiler den fargerike damen med det store budskapet.

5 tips til Gründerdrømmen.

1. Få en god mentor. Viktig med noen som ikke bare “jatter” med.

2. Google er et godt verktøy. Det er vanvittig hvor mye bra info en finner på nettet.

3. Facebook, instagram og andre sosiale medier er viktige redskaper i en grunderfase uten penger til annonsering. Det er et vanvittig effektivt redskap om en lærer seg hvordan dette fungerer.

4. Se profesjonell ut fra dag  en!  Ikke legg ut noe som er delvis ferdig. Ha en troverdig profil, slik at du fremstår troverdig og profesjonell.

5. GÅ FOR DINE DRØMMER! Sats på livet. Det verste som kan skje er at det ikke lykkes, og da har du i hvert fall prøvd.

www.kjerstimunkejordlamb.no 


FÅ GRATIS ARTIKKEL HVER MÅNED. Dersom du ikke allerede får en GRATIS artikkel rett i din innboks hver måned så kan du enkelt legge igjen navn og epost i skjemaet her så sender jeg deg inspirasjon og artikler straks det er noe nytt.

Vil du gi en gave til Våg? Det gjør det mulig å skrive flere historier om hva Gud gjør i denne tid gjennom mennesker som er modige og går på den drømmen han har gitt dem. Vipps til 123652.

Legg inn en kommentar