Linn Andrea Solberg har hatt en drøm om å starte egen kafe siden hun var 11 år. På 21 års dagen sin åpnet hun Abraham kaffebar i nydelige lokaler ved Tønsberg brygge. Linn Andrea så det hele som en bursdagspresang fra himmelen.

 

– Ettersom jeg alltid har vært en forsiktig og beskjeden jente så virket denne drømmen litt fjern, at lille meg skulle klare det. Men drømmen lå der hele tiden.

SOM SIN EGEN STUE

Visjonen bak kaffebaren til Linn Andrea er at det skal være kvalitetskaffe og en moderne kaffebar, men at gjestene skal kunne slappe av som om de var i sin egen stue. Hun ønsker at de som kommer inn døra vil gå ut igjen oppløftet. Drømmen er at det kan nærme seg noe lignende et konsept fra England, drevet av  Aliss Cresswell med mirakelkafe.

image
Våget å følge drømmen. Alle foto: Abraham kaffebar.

– Jeg var på en konferanse med henne i Norge og hun er et stort forbilde for meg. I hennes kafe erfarer mennesker helbredelser, og mange tar imot Jesus. Mitt ønske for Abraham kaffebar er at Gud skal få forme den som han vil. For at det ikke skal virke skremmende så profilerer vi oss ikke som en kristen kafé. Men jeg prøver å være åpen når Den hellige ånd minner meg om noe. Den blide, forsiktige unge kvinnen ønsker ikke å gå foran Gud, og går derfor forsiktig frem.

– Jeg tror det har vært viktig at vi har skapt en tillit og trygghet til gjestene i første omgang. Samtidig så tror jeg at Gud har større tanker for kaffebaren enn jeg kan forestille meg.Vi har allerede fått gode relasjoner og samtaler med stamgjester.

INGEN GRüNDER

Linn Andrea så ikke på seg selv som en typisk gründer. Hun hadde frykt for alt som hadde med business å gjøre. Epost, menn i dress, økonomi, bare tanken på disse ordene gjorde at det vrengte seg i magen.

– Det er ganske rart, for på tross av dette er dette det enste yrket som kunne tilfredsstilt meg, sier hun. Etter studiespesialisering med formgivning på Færder videregående skole og et halvt år med disippeltreningskole (DTS) med ungdom i oppdrag på Hawaii og Filippinene, flyttet Linn Andrea til Oslo for å ta bachelor i økonomi og administrasjon. Hun tenkte det var greit å ha for å starte opp selv. I tillegg fikk hun seg jobb som ekstrahjelp på Kaffebrenneriet for å lære å lage kaffe. Det ble bare et semester før hun ga seg.

– Å studere noe man ikke brenner for er lite motiverende. For meg ble studiet for kjedelig med tanke på at det er kreative fag som er min lidenskap. Jeg søkte jobb på en kaffebar rett ved der jeg bodde og fikk mye god erfaring, men så fikk jeg flere profetier og bekreftelser som støttet opp om drømmen min. Linn Andrea kjente da sterk fred for at tiden var inne for å flytte tilbake til Tønsberg å starte opp sin drøm. Allikevel spurte hun Gud om et tydelig tegn på om hun skulle søke studie for året som kom eller ikke.

– Den morgenen det var søknadsfrist leste jeg i Bibelen med en utdypende Bibel-leseplan og fikk blant annet ordene: ” Mitt råd for deg er enkelt og rett frem: Bare gå på hva du har blitt gitt”. Jeg leste også noe om å slutte å studere subjektet, men begynne å leve det ut!

12549080_1681450118738236_1064243110390467882_n
Merete Østbu Solberg, Linn Andrea sin mor, jobber også på kaffebaren.

Kort tid etter dette fikk 21 åringen tilbud om å starte opp kafé i frontlokalet til SF kino i Tønsberg. Frikirken, hvor Linn Andrea er aktiv, eier bygget og ønsket å ha kirkekaffen der på søndagene. De hadde fått med seg drømmen hennes og ville gjerne støtte henne.

– Dette ble plutselig veldig stort og skummelt. Samtidig visste jeg at jeg skulle gå for det. Dagen etter jeg hadde flyttet til Tønsberg skrev vi kontrakter og det hele var igang.

Moren til Linn Andrea sluttet i jobben som tannhelsesekretær for å jobbe hos datteren, og de neste tre månedene ble intensive med oppussing og klargjøring av lokaler. Bekreftelser og oppmuntringer underveis ga dem styrke og tro på at de var på rett vei.

– Vi fikk mye god respons, spesielt på atmosfære og på interiør og selve kaffen. Noen har sagt at det er noe helt spesielt ved denne kaffebaren. Mange erfarer en fred her som de ikke har kjent noe annet sted.

NAVNET ABRAHAM

Linn Andrea Solberg forteller at navnet Abraham datt ned i henne som navn på kafeen. Senere fikk hun forklaringen.

10523863_1555612661321983_6758628925556216838_n– I Romerne står det: “Derfor fikk Abraham løftet fordi han trodde, så alt skulle være av nåde.” “Han var ikke vantro og tvilte ikke på Guds løfte, men ble sterk i troen og ga Gud ære. For han var overbevist om at det Gud hadde lovet, hadde han også makt til å gjøre.”  Gud åpenbarte hvorfor navnet skulle være Abraham gjennom blant annet dette bibelverset, sier Linn Andrea, som ikke synes ung alder har vært et hinder for henne på gründer-reisen.

– Det har vært bare positivt. Det enste var forventningene i samfunnet om at man bør ha en god utdannelse for trygghetens skyld. Jeg hadde lite erfaring, men har lært underveis. Jeg føler at jeg ikke hadde så mye å tape på å prøve. Det er kanskje enklere å kaste seg ut i ting når man er ung, mye fordi man ikke har så mye annet ansvar med familie og slike forpliktelser å tenke på, smiler Linn Andre Solberg, 22 år og kafeeier av Abraham kaffebar i Tønsberg.

 

Linn Andrea sine tips til deg som bærer på drømmer:


1.
Ikke begrense deg selv eller Gud. Ikke tenk at drømmen er for stor, men bli avhengig av både Gud og andre mennesker, da slipper du å gå i egen kraft.

2. Ikke ha for høye krav til deg selv. Alt må ikke være perfekt fra dag en, man lærer underveis.

3. Let etter Guds fingeravtrykk, bruk masse tid i bønn og til å proklamere de løftene Gud har gitt deg. Ord skaper!

4. Stol på at Gud forsørger og dekker bord. Vi kan få gå i ferdiglagde gjerninger.

5. Møter du mye motstand, bli heller oppmuntret på at drømmen du bærer på virkelig vil ha en betydning for evigheten. Gud elsker å oppfylle våre hjertes lengsler, og ofte er det han som har plassert dem der og gitt oss muligheten til å si ja.

Foto: Abraham kaffebar.

Takk for at du leser i nettmagasinet VÅG. Dersom du ikke allerede får en GRATIS artikkel rett i din innboks hver måned så kan du enkelt legge igjen navn og epost i skjemaet her så sender jeg deg inspirasjon og artikler straks det er noe nytt.

Legg inn en kommentar